Siteeraan kollegaani Viiviä, joka pelaa vastapuolen sinkkujoukkueessa. Hän on nostanut itsensä uudella kirjallaan joukkueen tähtihyökkääjäksi. ViiviAvellan.com kertoo mm.

"Sinkkunaisen käsikirjassa täydellinen sinkkuus koostuu ystävistä, matkoista, miehistä, juhlista, shoppailusta – ja miehistä.  Kirjan päähenkilön Viivin maailmassa tavoittelemisen arvoisia asioita ovat ura, ystävät, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet, Versacen käsilaukku, täydelliset rakennekynnet ja loistava seksielämä, jonka saavuttaakseen sinkkunaisen täytyy tehdä joitakin myönnytyksiä. Mutta vain joitakin, sillä vapaudestaan tosisinkku ei suostu tinkimään.

Sinkkunaisen käsikirja on kirja kaikille naisille: niille jotka nauttivat sinkkuudestaan, niille jotka eivät vielä osaa nauttia sinkuudestaan ja niille jotka salaa unelmoivat sinkkuudesta.

Viivi Avellán on tullut tutuksi itsensä likoon laittavana tv-toimittajana ja rohkeana naisena, jolta ei mene sormi suuhun tiheimmässäkään miesviidakossa."

Sen sijaan sinkkumiehen käsikirjassa kerrotaan jostain aivan muusta (Arska Heterolan tekstiä) . Juuri kun luulitte, että amisten treffailuopas olikin tie valaistumiseen, voitkin valaistua vielä lisää! Ensinnäkin todetaan, että sinkkuus ei ole suinkaan sairaus, vaan useimmille valittu elämäntilanne. "Mä etsin sitä oikeeta"- onkin meille turjakemiehille mantra jota hoemme naisille ja vedämme viinaa hirveitä määriä. Viinan juominen yksin tai kavereiden kanssa on varsin mukavaa, mutta humalaisen naisen retuuttaminen paikasta toiseen ottaa humalassa sydämen päälle. Mutta miksi me elämämme Matit aina etsimme Mervejämme?

Tässä samalla on erittäin kannattavaa etsiä itsestään orastavia vapauttavia homoseksuaalisuuden merkkejä. Ikävät uutiset ovat kuitenkin tässä: vaikka kuinka päättäisit ryhtyä hinuksi, se ei noin vain onnistu.

Tosimies pukeutuu kirpparilta pöllittyihin vaatteisiin, jätesäkkiin ja käsilaukkuna toimii alkon muovikassi. Mutta kuten elämässä yleensä on alkon muovikassinkin suhteen sisältö tärkeintä. Sorbus tai akkuneste ovat juomia, jotka korostavat maskuliinisia piirteitäsi. Loistava seksielämä on yhtä kuin 150 kasettia aikuisviihdettä ja vaseliinia. Ei turhaa lämmittelyä ja tulee halvemmaksi kuin yksikään shoppaileva naarasavellan.

Kehotan kaikkia tosimiehiä välttämään Avellan- tyylisiä hienostelijoita, jotka eivät ymmärrä että pirtu ja kolme viikkoa vanha hiki ovat tosimiehen tuoksuja.