Turun vaietut nähtävyydet,

omistettu erittäin sivistyneellä isälleni joululahjaksi.

 

Koska olen soluttautunut Turkuun, Suomen kenties kauneimpaan kaupunkiin - on vihdoin aika tehdä totaalinen syväanalyysi Turun vaietuista nähtävyyksistä ja todellisesta kauneudesta.

 

Turkuhan on eräänlainen Suomen Turkmenistan, jossa keskitytään palvomaan turkulaisuutta, erityisesti ikävän kuuloisella murteella mongertaen ja uhraten Posankka- epäjumalalle tamperelaisia ja muita epäpuhtaita olentoja. Siksi onkin erittäin tervetullutta nimittää Turku vähintäänkin Euroopan, ellei peräti koko maailman kulttuuripääkaupungiksi. Ohessa esittelen Turun suuret vahvuudet kaupunkina:  

 

Juhlat ja tapahtumat:

 


Joulu:

 


Turku julistaa itsensä Suomen joulukaupungiksi. Joku säälittävä puliukko kiipeää paikalliseen hallintorakennukseen ja mongertaa ihmisille rauhallisuudesta ja muusta. Turkulaiset ostavat toisiltaan huonosti käsintehtyjä keskiaikaisia leluja ja pukeutuvat ryysyihin. Posankalle laitetaan tonttuhattu päähän. Turkulaiset luokanopettajat lukevat toisilleen Turun murteella jouluevankeliumin ja pitävät sitä hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 


Uusi vuosi:

 

Turkulaiset vetävät järjettömät lärvät, aukovat päätä toisilleen arvostellen lähinnä toistensa ulkonäköä ja vetävät toisiaan kilpaa turpaan kauppatorin ympäristössä. Tapahtumien keskipisteenä toimivat kauppatorin hese, eli ”haista vittu”- grilli sekä Mantun grilli eli ”haluuksää turpaan”- grilli. Turkulaiset siteeraavat toisilleen uuden vuoden kunniaksi kirjoitettua murrelehteä uudelleen ja uudelleen. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Vappu:

 

Turkulaiset vetävät järjettömät lärvät, aukovat päätä toisilleen arvostellen lähinnä toistensa ulkonäköä ja vetävät toisiaan kilpaa turpaan kauppatorin ympäristössä. Tapahtumien keskipisteenä toimivat kauppatorin hese, eli ”haista vittu”- grilli sekä Mantun grilli eli ”haluuksää turpaan”- grilli. Turkulaiset siteeraavat toisilleen Vapun kunniaksi kirjoitettua teekkarilehteä uudelleen ja uudelleen. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena. Posankka saa päähänsä ylioppilaslakin.

 


Silakkamarkkinat:

 

Turkulaiset pukeutuvat ryysyihin ja kerääntyvät suurella joukolla myymään toisilleen paskalta haisevia kaloja. Myyjät puhuvat ylikorostettua Turun murretta. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Keskiaikapäivät:

 

Turkulaiset pukeutuvat ryysyihin ja kerääntyvät suurella joukolla teeskentelemään elävänsä keskiajassa - vaikka totuus ei ole ollenkaan niin kaukana siitä. Näyttelijät puhuvat ylikorostettua Turun murretta. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Ruisrock:

 


Turkulaiset vetävät järjettömät lärvät, aukovat päätä toisilleen arvostellen lähinnä toistensa ulkonäköä ja vetävät toisiaan kilpaa turpaan Ruissalon ympäristössä. Turkulaiset ovat kutsuneet myös helsinkiläiset ja muut ulkopaikkakuntalaiset paikalle näiden rehtien harrastusten pariin. Tilaisuudessa vedetään myös kaikkia muita mahdollisia päihteitä ja ulostetaan sekä virtsataan pitkin metsää. Paikalla ilmeisesti myös kuunnellaan musiikkia.

Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 


DBTL:

 


Turkulaiset vetävät järjettömät lärvät, aukovat päätä toisilleen arvostellen lähinnä toistensa ulkonäköä ja vetävät toisiaan kilpaa turpaan ympäri Aurajoen jokivartta. Turkulaiset ovat kutsuneet myös helsinkiläiset ja muut ulkopaikkakuntalaiset paikalle näiden rehtien harrastusten pariin. Tilaisuudessa vedetään myös kaikkia muita mahdollisia päihteitä ja ulostetaan sekä virtsataan pitkin kaupunkia. Paikalla ilmeisesti myös kuunnellaan musiikkia, sekä pahoinpidellään ohikulkijoita. Täällä voi saada myös teräaseen kylkeen, jos on oikein onnekas! Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Taiteiden yö:

 


Turkulaiset vetävät järjettömät lärvät, aukovat päätä toisilleen arvostellen lähinnä toistensa ulkonäköä ja vetävät toisiaan kilpaa turpaan ympäri Turun keskustaa. Tilaisuudessa vedetään myös kaikkia muita mahdollisia päihteitä ja ulostetaan sekä virtsataan pitkin kaupunkia. Paikalla ilmeisesti myös tutustutaan turkulaiseen murrekirjallisuuteen, sekä pahoinpidellään ohikulkijoita. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

TURKULAISIA NÄHTÄVYYKSIÄ JA KULTTUURIJUTTUJA:

 

Turun tuomiokirkko:

 

Suomen laiskimpien amisten rakentama tönö. Sällit ovat rakentaneet murjua 700 vuotta ja polttaneet sitä tupakantumpeillaan kännispäissään. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

 

Turku TV:

 

Näkyy vain ja ainoastaan Turussa. Siinä puhutaan vain ja ainoastaan Turusta. Studioyleisössä on ollut kerran ennätysyleisönä peräti seitsemän ihmistä! Myös katsojia lienee saman verran. Turku-TV: ssä on ajankohtaista ja äärimmäisen mielenkiintoista keskustelua ajankohtaisista tapahtumista Turussa. Siellä myös mainostetaan upeita uusia turkulaisia murrekirjoja.   

 

 

Turun Linna:

 

Keskiajalla rakennettu vanha tönö, jossa asuu kuulemma joku kummitus, joka aukoo päätä ihmisille Turun murteella. Henkilökunta on pukeutunut keskiaikaisesti - vaikka totuus ei ole ollenkaan niin kaukana siitä. Näyttelijät puhuvat ylikorostettua Turun murretta. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena. Lapset voivat saada Turun linnan ritarin kunnianarvoisen arvonimen.

 

Föri:

 

Lautta joka kuljettaa ihmisiä aurajoen puolelta toiselle. Lautturi puhuu ylikorostettua Turun murretta. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Käsityöläismuseo:

 

Vanha tönö, jossa on joskus valmistettu säälittäviä esineitä. Henkilökunta on pukeutunut keskiaikaisesti - vaikka totuus ei ole ollenkaan niin kaukana siitä. Näyttelijät puhuvat ylikorostettua Turun murretta. Siellä pidetään ylipitkä esittely, joka kyllästyttää jopa turkulaisia. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Kuralan kylämäki:

 

” Elävän historian kylä, jossa kävijä voi uppoutua 1940- ja 50-lukujen varsinaissuomalaisen maalaiselämän arkeen ja päivittäisiin askareisiin.” Epäilemättä. Todellisuudessa kyseessä on vanha tönö, jossa on säälittävä sisustus. Henkilökunta on pukeutunut keskiaikaisesti - vaikka totuus ei ole ollenkaan niin kaukana siitä. Näyttelijät puhuvat ylikorostettua Turun murretta. Siellä pidetään ylipitkä esittely, joka kyllästyttää jopa turkulaisia. Tätä pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.

 

Tämän lisäksi useita muita ”nähtävyyksiä”, joissa puhutaan ylikorostettua Turun murretta ja joita pidetään hienona, kulttuurisena ja upeana oivalluksena.


Aurajoen valaistus:

Sitä ollaan pidetty kenties kauneimpana koko Suomessa, sen ansiosta Turku on jopa nimetty Suomen Budapestiksi. Mutta koska valaistu Aurajoen ranta ei ole oppinut kirjoittamaan runoja tai kirjoja Turun murteella, käyttämään päihteitä, pukeutumaan keskiaikaisesti tai edes uhkailemaan ohikulkijoita turpaanvedolla on kaupunki päättänyt sammuttaa koko valaistuksen Turun kiinteistölaitoksen aloitteen pohjalta.